اخرین بروزرسانی در تاریخ شهریور 25, 1404 توسط سارا اوحدی
انبه با بافت نرم و عطر بیهمتا، همیشه بهعنوان «سلطان میوههای استوایی» شناخته شده است. اما وقتی صحبت از خواص غذایی و دارویی میشود، شیرینی آن بهانهای برای بهرهمندی از طیف وسیعی از ترکیبات مغذی است که سلامت بدن را در سطوح مختلف تقویت میکنند.
ویتامینها و آنتیاکسیدانهای کلیدی
در هر تکه انبه، مجموعهای از مواد مغذی یافت میشود که نقش مهمی در بهبود عملکرد بدن دارند:
- ویتامین C و A; بتاکاروتن; فیبر
- ترکیبات فنولی مانند مانگیفرین; آنتیاکسیدانهای قوی
این مواد سیستم ایمنی را تقویت میکنند، به پیشگیری از سرطانهای مرتبط با سن کمک کرده و خشکی چشم یا شبکوری را کاهش میدهند.
انبه؛ همراه قلب و گوارش
فیبر بالای انبه تعادل دستگاه گوارش را حفظ میکند و آنزیمهای طبیعی درون میوه، پروسه هضم را روان میسازند. پتاسیم موجود در انبه هم فشار خون را کاهش میدهد و به تنظیم ضربان قلب کمک میکند تا خطر بیماریهای قلبی-عروقی کمتر شود.
راز زیبایی پوست و مو
ویتامین C موجود در انبه، ساخت کلاژن پوست را تحریک میکند و بافتهای آسیبدیده را ترمیم میکند. ویتامین A نیز باعث حفظ رطوبت و شفافیت پوست میگردد و فولیکولهای مو را تقویت میکند تا از ریزش و شکنندگی جلوگیری شود.
میانوعدهای برای ورزشکاران و کنترل وزن
نکات مصرفی انبه در رژیمهای مختلف:
- منبع سریع انرژی برای ورزشکاران بهواسطه قندهای طبیعی (گلوکز و فروکتوز)
- فیبر میوه با ایجاد احساس سیری مانع پرخوری و کمک به کنترل وزن
با توجه به نقش انبه در بهبود حساسیت به انسولین، این میوه برای افرادی که درصدد پیشگیری یا کنترل دیابت نوع ۲ هستند نیز توصیه میشود. تنها کافی است در مصرف انبه تعادل را رعایت کنید تا ضمن لذت از طعم استوایی، سلامت و شادابی خود را تقویت نمایید.