ایسنا/چهارمحال و بختیاری: یک متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه دوره کمون یا نهفتگی بیماری تب مالت از زمان ورود عامل بیماری به بدن انسان بین یک هفته تا شش ماه متغیر است، تاکید کرد این بیماری به دلیل تنوع علائم بالینی، به “بیماری هزارچهره” نیز شهرت دارد.
دکتر فریدون رحمانی در گفتوگو با ایسنا، تب مالت را یک بیماری مشترک بین انسان و دام معرفی کرد که عامل آن، میکروب بروسلا است. وی افزود: “گونههای مختلفی از این میکروب وجود دارد که دو نوع شایعتر آن بروسلا ملیتنسیس و بروسلا آبورتوس هستند.”
به گفته این متخصص، شیوع تب مالت در مناطقی که تماس با دام و فرآوردههای دامی بیشتر است، بالاتر است.
وی با بیان اینکه شاغلین در حرفههایی مانند دامداری، قصابی و دامپزشکی که تماس مستقیم با دام دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، تصریح کرد: “راههای انتقال این بیماری شامل تماس با ترشحات آلوده دام مانند بزاق، ادرار، مدفوع، گوشت و پوست آلوده است.”
دکتر رحمانی با اشاره به نقش مصرف لبنیات غیرپاستوریزه در انتقال بیماری گفت: “مصرف شیر نجوشیده، خامه و پنیر تهیهشده از شیر خام، از جمله راههای اصلی انتقال تب مالت به افراد عادی است. با این حال، فرآوردههایی مانند دوغ، کشک، کره و ماست به دلیل جوشاندن شیر در فرآیند تولید، معمولاً خطر انتقال بیماری را ندارند.”

این متخصص بیماریهای عفونی، ضعف، بیاشتهایی، خستگی، بیحالی و درد مفاصل را از جمله علائم شایع تب مالت برشمرد و افزود: “تعریق شبانه نیز یکی از علائم کلیدی است که به تشخیص این بیماری کمک میکند.”
دکتر رحمانی با تاکید بر اهمیت تشخیص صحیح بیماری گفت: “تشخیص تب مالت بر اساس شرح حال بیمار، معاینات بالینی و نتایج آزمایشها صورت میگیرد. در برخی موارد، حتی اگر نتیجه آزمایش منفی باشد، پزشک با تکیه بر تجربه و علائم بالینی بیمار، میتواند بیماری را تشخیص دهد.”
وی در پایان با اشاره به طولانی بودن دوره درمان تب مالت خاطرنشان کرد: “دوره درمان این بیماری حداقل دو ماه یا هشت هفته است و باید تحت نظر پزشک بهطور کامل طی شود. درمان نیمهکاره این بیماری میتواند منجر به عود مجدد و مزمن شدن آن شود.