اخرین بروزرسانی در تاریخ آبان 11, 1404 توسط سارا اوحدی
طبق گزارش مرکز آمار ایران، بررسی تغییرات قیمتی در بازار خوراکیها طی مهرماه ۱۴۰۴ نشان میدهد که برخی اقلام پرمصرف با جهش قابل توجهی مواجه شدهاند. در این میان، کدو سبز با رشد بیش از ۵۲ درصدی و لیموترش با افزایش ۴۵ درصدی، بیشترین تورم را در میان محصولات خوراکی تجربه کردهاند.
بیشترین تورم در گروه سبزیجات و میوهها
بر اساس آمار رسمی، گروه سبزیجات و حبوبات بیشترین افزایش قیمت را به خود اختصاص داده است.
- کدو سبز: ۵۲.۸ درصد
- گوجهفرنگی: ۳۰.۹ درصد
- سیبزمینی: ۲۲.۲ درصد
- بادمجان: ۱۱.۶ درصد
- خیار: ۱۰.۴ درصد

در گروه میوه و خشکبار نیز لیموترش با رشد ۴۵.۴ درصدی، خربزه با ۱۳.۶ درصد و کشمش پلویی با ۱۱.۱ درصد بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در مقابل، انار با کاهش ۶.۷ درصدی تنها محصولی بود که افت قیمت داشت.
افزایش قیمت در گروه پروتئینی و لبنیات
در گروه گوشت و فرآوردههای پروتئینی، ماهی قزلآلا با رشد ۲۳ درصدی در صدر قرار گرفت. گوشت گاو و گوساله ۹.۶ درصد و مرغ ماشینی ۷.۵ درصد افزایش قیمت را تجربه کردند. در بخش لبنیات و تخممرغ نیز، تخممرغ ماشینی با رشد ۱۵.۷ درصدی بیشترین تورم را داشت و پس از آن خامه پاستوریزه با ۳.۸ درصد افزایش قرار گرفت.
تغییرات در نان، غلات و سایر خوراکیها
در گروه نان و غلات، برنج خارجی درجه یک با ۷.۷ درصد و برنج ایرانی درجه یک با ۶.۴ درصد افزایش قیمت، بیشترین تغییر را نسبت به ماه قبل ثبت کردند. رشته آش نیز با رشد ۵.۲ درصدی همراه بود. در بخش سایر خوراکیها، سس گوجهفرنگی با ۳.۹ درصد، سس مایونز با ۳.۷ درصد و رب گوجهفرنگی با ۲.۹ درصد افزایش قیمت داشتند.
جمعبندی
آمار مهرماه ۱۴۰۴ نشان میدهد که تورم خوراکیها بیش از همه در اقلام پرمصرفی چون کدو سبز، لیموترش، گوجهفرنگی، ماهی قزلآلا و تخممرغ خود را نشان داده است. این روند افزایشی در شرایطی رخ داده که بسیاری از خانوارها بخش عمدهای از هزینههای ماهانه خود را به سبد خوراکی اختصاص میدهند و ادامه آن میتواند فشار بیشتری بر معیشت شهری وارد کند.