فارس با تولید سالانه ۴۶۴ هزار تن انگور، در صدر تولیدکنندگان کشور ایستاد

اخرین بروزرسانی در تاریخ تیر 18, 1404 توسط سارا اوحدی

استان فارس با بهره‌برداری از بیش از ۴۷ هزار هکتار باغ انگور، جایگاه نخست تولید این محصول در سطح کشور را به خود اختصاص داده است. بر اساس گزارش رئیس سازمان جهاد کشاورزی این استان، فارس سالانه بالغ بر ۴۶۴ هزار و ۵۰۰ تن انگور تولید می‌کند و نقشی کلیدی در تأمین نیاز بازار داخلی و صادرات ایفا می‌نماید.

مجتبی دهقان پور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس، با تأکید بر آغاز برداشت انگور یاقوتی از اوایل خردادماه، اظهار داشت که روند برداشت این محصول تا اواخر مهر ادامه خواهد داشت. به گفته او، انگور یاقوتی که به عنوان محصول نوبرانه شناخته می‌شود، نخستین گزینه عرضه به بازار است.

در حال حاضر، سطح زیر کشت درختان انگور بارور در فارس به بیش از ۲۲ هزار و ۶۵۰ هکتار در اراضی دیم و حدود ۲۴ هزار هکتار در اراضی آبی می‌رسد که نشانگر پراکنش گسترده این محصول در شرایط مختلف اقلیمی استان است.

از نظر میزان تولید، شهرستان‌های کوار، فیروزآباد و بوانات بالاترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین، باغ‌های دیم استان عمدتاً در مناطق سپیدان، ممسنی و داراب توسعه یافته‌اند و نقش مهمی در تنوع اکولوژیکی تولید دارند.

دهقان پور به تنوع ارقام انگور تولیدی در استان اشاره کرد و افزود: ریش بابا، رطبی، عسکری، بیدانه، کشمشی و یاقوتی، از جمله ارقامی هستند که به‌طور گسترده در فارس کشت و برداشت می‌شوند.

این مقام مسئول همچنین اعلام کرد که بخش قابل توجهی از انگور تولیدی استان فارس علاوه بر عرضه در بازار داخلی، به کشورهای حوزه خلیج فارس و تعدادی از کشورهای اروپایی صادر می‌شود و در ارتقای ارزآوری و توسعه صادرات غیرنفتی نقش مؤثری دارد.

مجله خبری اوقات خوش

By سارا اوحدی

سارا اوحدی 36 ساله ، خبرنگار فرهنگی و اقتصادی و ورزشی هستم . بیش از 4 سال در مجله خبری اوقت خوش فعالیت دارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *